Wie is Wiesje?

Wiesje is 35 jaar oud en geboren in Breda.

Ze ging naar bassischool de Haeghe in Princenhage en was daarna leerling van het OLV in Breda. Ze zong naar hartenlust op het stedelijk jeugdkoor en speelde veel toneel aan de Nieuwe Veste.

Haar droom was om actrice te worden en haar andere droom was om met een partner een fijn gezin te stichten. Door beide dromen heeft ze een streep moeten zetten. Want haar gezondheid liet haar in de steek.

Daarom maakte Wies andere keuzes. Zoeken naar een leuke baan om geld te verdienen. En het volgen van een schriftelijke cursus journalistiek. Het lukte haar om die cursus af te ronden. Ze vond werk in een winkel met kinderkleding en was daar zeer succesvol. Maar op den duur was dat allemaal niet meer vol te houden.

Nu zit ze er thuis het beste van te maken. Vriendschappen onderhouden via on-line contact. Lotgenoten een hart onder de riem steken met berichten op Facebook. Knuffelen met haar lieve hond, die ze helaas zelf niet meer kan uitlaten. En alles uitzoeken over haar ziekte om te weten of er nog ergens een lichtje kan gaan branden.

Gelukkig krijgt ze steun. Van haar ouders en vrienden. En van de gemeente Breda die via de WMO zorgt dat haar huis netjes blijft.

Maar het is eigenlijk geen leven zo. Wonen in je bed met zo min mogelijk prikkels van licht en geluid en alleen zo nu en dan (als uitstapje) mee naar een supermarkt om haar eigen maaltijd uit te zoeken.

Wies zegt zelf: “Kon het gewoon maar een beetje gewoon”.